diumenge, 13 de febrer de 2011

Pa amb farina de Blat de Moro

Tenia de feia molt de temps un paquet de farina de Blat  de moro que no havia utilitzat mai, i estava apunt de caducar així que m'he dit aquest matí, vaig a fer un pa per esmorçar. així que he tret la panificadora, i en un plis plas, 1h40', he tingut el pa fet a casa. just m'acabo de menjar una llesca amb melmelada de figues, que tenia feta de les acaballes de l'estiu. tot tant bo, tot tant 'orgànic'.




per aquest pa necessitem:



  • 200ml aigua tèbia
  • 30ml llet
  • 1 cullerada sopera d'oli
  • 1 ou batut
  • 300gr farina de força
  • 150gr farina de maiz
  • 1 cullaradeta de sal
  • 1 culleradeta de sucre morè
  • 10gr llevat sec de forner o 30gr de fresc



posem aquests ingredient per aquest ordre dins de la panificadora. programem. i llestos! Un cop tret de la Panificadora, el fico al forn uns 5 minuts perquè acabi de quedar ben daurat. la farina de blat de moro, li aporta esponjositat, i també un cert gust dolç a aquest pa, ideal per esmorçars i berenars!
si no teniu panificadora, amb més traça i paciència deu ser alguna cosa així: es barregen els ingredients. que quedi una massa elàstica. es deixa llevar, 1 o 2 cops si cal, i enfornem, uns 40'.
algun dia faré el pa al forn enlloc de que el faci la màquina, i us explicaré que tal.








CONTINUARÀ...

2 comentaris:

  1. Veig que tens la mateixa panificadora que jo, quin programa li poses?

    gràcies,

    Isaac.

    ResponElimina
    Respostes

    1. ostres Isaac! ara no m'enrecordo! crec que va ser el de pa rustic, el 3? ho sento, no tinc aqui la panificadora, es al poble... i de memoria no t'ho ser dir...... si quant pugi m'enrecordo, ho miro i et dic.....

      salutacions,
      david

      Elimina