diumenge, 6 de febrer de 2011

Coca 4 Quarts

aquesta recepte m'ha encuriosit molt. es una coca, que només porta farina, ous, sucre i mantega, a parts casi iguals, per a això el nom de 4 quarts. ni llevat, ni llet.....
el resultat: una de les millors coques que mai he fet, i mireu que jo sóc 'coquero', però aquesta és diferent. te una textura semblant al pa de pessic, flonja, potser no tant, però amb més sabor. realment ha triomfat.

ingredients:


  • 225gr mantega
  • 265gr sucre
  • 180gr farina
  • 3 ous + 3 rovells





pre-escalfem el forn a 165 graus

treballem la mantega ja pomada amb les barnilles elèctriques, que quedi llisa i fina.





i anem incorporant el sucre sense deixar de batre, fins que quedi quasi blanca.





batem els ous en un bol, i afegim una mica de essència de vainilla i un raig d'aigua.
ho incorporem a la mantega, sense deixar de batre.





afegim 60gr de farina, i ho anem barrejant, ara amb una espàtula. un cop lligat, i afegim 60gr més, i després, els altres 60gr. mesclar amb delicadesa.






greixem un motllo.
i aboquem la mescla i enfornem durant 50-60 minuts.





deixem reposar abans de desemmotllar.







boníssim!



CONTINUARÀ...

3 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. És una bomba calòrica, però com bé dius és boníssima aquesta coca, tan contundent i dolça. Gràcies per fer-la, ens n'alegrem que t'hagi agradat! :)

    ResponElimina
  3. Gràcies Cuina Vermella per ser un punt de informacío e idees constant!

    ResponElimina