dijous, 17 de febrer del 2011

Salmó Confitat

Confitats!


No n'he fet mai de confitats, però en tenia ganes. aquesta recepte la he tret d'un blog que no m'enrecordo quin es. em va agradar molt, però no us puc posar la ressenya ja que el món del blogs  es tan apassionant com laberíntic. una pagina et du a una altra, i així vas enllaçant, que al final no saps on has començat. en fi, si mai es torna a creuar en el meu camí, en faré esmena.


Ingredients:

  • lloms o rodanxes de salmó
  • branquetes de romaní o farigola
  • 2 fulles de llorer
  • 1 gra d'all
  • verdures al gust, jo hi he ficat, pastanaga, patata i escalunyes.
  • oli
  • sal i pebre





primer, fem el confitat de l'oli. en una cassola que pugui anar al forn, hi fiquem bastant d'oli, el suficient per cubrir les verduretes i el salmó.


fiquem les herbes, l'all, i les verduretes tallades.
ho deixem a foc molt baix que vagi confitant. aprox 45'






agafem el salmó, li traiem la pell, i reservem






mentre pre-escalfem el forn a 50 graus.


un cop l'oli apunt, li afegim el salmó, procurant que quedi ben cobert.






hi ho enfornem, durant 1/2h a aquesta temperatura, 50graus. que es vagi coent a foc suau. i ja el tindrem apunt. acompanyarem amb una amanida de verds.







l'oli de la cocció lenta, com que no està cremat, es pot tornar a utilitzar fàcilment per fer altres peixos. tindrà un gustet molt bo.




CONTINUARÀ...


  • Confitat en oli: Cocció lenta del producte alimentari en un greix vegetal que fa de medi de conservació. Forma de confitar molt emprada als països mediterranis. D'aquesta forma es poden conservar per exemple tonyina, sardines o bolets en oli d'oliva.
  • Cap comentari:

    Publica un comentari a l'entrada