dimarts, 22 de febrer del 2011

Potato Gratin

Aquesta es una recepte treta del THE BALTHAZAR COOKBOOK






Balthazar es un restaurant d'aquest amb solera, de la ciutat de Nova York (una mica al que a Barcelona equivaldria Les 7 Portes, salvant es clar els anys d'història d'un i l'altre. es situat al soho, com sabeu, una de les zones mes dinàmiques i sempre al dia en quant a art, shopping i altres, d'aquesta gran ciutat. balthazar també es molt conegut gracies a la sèrie de tv Sex in the City, doncs era un dels lloc preferits de la Carrie Bradshaw per trobar-se amb les amigues per un lunch o un  dinner. Balthazar es la típica Brasserie, es a dir, afrancesat, però amb la voluptuositat americana. Un lloc molt ampli, però atiborrat de taules, quasi unes a sobre les altres. taules petites al mes pur estil bistrot francès. i això si, molt, però molt sorollós (tanta taula i tan junta....) Aquí hi podrem trobar: Salade Niçoise, Brandade de Morue, Escargots with garlic butter, Steak Tartare, Onion soup gratineé entre una gran selecció de Steaks with french Fries, Ribs, Braised Lamb etc. I com no, postres de la identitat de la Crème Brûlée, Chocolate Pot de Crème, Pavlova..... tot delicíos.
jo, però, sento decepcionar-vos si us dic que no he fet rès de tot això. la meva intervenció en quant a les receptes d'aquest llibre ha estat reproduir unes POTATO GRATIN, que més que un plat, es un acompanyament.  ara bé, el resultat ha estat extraordinari, gràcies sobre tot a la infusió de la crema de llet amb l'all. us explico tot plegat. Necesitarem:


5 patates
300ml de crema de llet espesa
150ml de llet
5 grans d'all
1 cullaradeta de romaní
2 cullaradetes de sal
pebre fresc molt
mantega d'herbes, o normal si no en teniu






tallem les patates en rodanxes de 1/2 cm mes o menys, o més fines també si voleu.
reservem


infusionem tots els altres ingredients, durant una 1/2 hora (menys la mantega). els alls els introduim axafats amb un ganivet solament.
colem i reservem.






agafem una safata per anar al forn, l'untem amb mantega i hi repartim una capa de patata, sobreposant les rodanxes, cubrim amb la crema, fem una segona capa, i posem més crema, i així fins al final.







posem una mica de mantega per sobre, tapem amb  paper d'alumini, i enfornem per 45 minuts a uns 190 graus.






pasats aquests 45', treiem el paper, i ho deixem uns 15' més, i aquest cop posem el grill de dalt també. jo hi he posat abans una mica de parmesà ratllat per sobre.






i ja ho tindreu. realment, la infusió de la crema amb l'all li aporta tant a les patates, que pot ser un primer plat  amb identitat i que de segur sorprendrar pel seu gust suau però amb molt de caràcter.




CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada