diumenge, 27 de febrer de 2011

Confitura de Ceba

Durant un parell d'anys, vaig estar anant als cursos de confitura i melmelades que amb gran maestria i simpatia, la Georgina Regàs imparteix al seu bonic i entranyable Museu(taller)de la Confitura a Torrent, al Baix Empordà. Vaig apendre molt de melmelades, jalees, confitures, compotes.... però sobre tot de com introduir-les a la cuina (no només a sobre d'una llesca de pa torrat per esmorçar). Ara, però, feia molt de temps que no em posava a preparar-ne cap. De quant vaig fer la Flammkuchen l'altre dia, em van sobrar una pila de cebes ja pelades, i es per això que abans de que se'm facin mal bé, he fet aquesta confitura de ceba, ideal per acompanyar una carn tipus roast beef, o una hamburguesa, o un foie.... La recepte es d'aquest llibre, Conservas, las recetas de Amandine, de la ed. Blume.



i necessitarem per:
  • 1/2 kg cebes
  • 1 vas de xarop de granadina
  • 1 vas de vi negre
  • 1/2 vas de vinagre de vi
  • 100gr sucre
  • sal i pebre
sobre el xarop de granadina, per casualitat, tenia aquest comprat de feia un munt de temps a un super de frança. si no en teniu, que fora lo més normal, simplement fiqueu uns 150gr mes de sucre en el seu lloc.


peleu les cebes a talls prims i fiqueu-les en una cassola a foc suau i tapades durant uns 10 minuts.



i afegim el vi i el vinagre i ho deixem reduir a foc fort i destapat durant uns 5 minuts.


abaixem el foc i hi afegim el sucre i el xarop. salpebrem al gust, i a foc suau deixem espessir i coure durant una hora.



quedarà una textura melosa, que quant es refreda agafa el punt de mermelada.


 i a guardar fins que la necessitem.


CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada