dimecres, 29 de desembre del 2010

Pastís de Xocolata blanca i Fruits vermells

Aquesta recepte l'he tret de la revista CUINA que es publica mensualment, la coneixeu? sóc subscriptor des de fa un munt d'anys. us la recomano fervorosament! doncs bé a més a més, es d'en  Jordi Roca, del  Celler de Can Roca. Que més es pot demanar? bé, que jo he fet la meva versió, i és aquesta:

pel pastís:

  • 100gr de mantega
  • 250gr de xocolata blanca
  • 200gr de clara d'ou
  • 50gr de sucre
  • 100gr de rovell d'ou
a més:

  • fruits vermells variats
  • sucre glaç
i per la crema pastissera (aquesta part és el que jo he afegit):

  • rovell d'ou
  • llet
  • sucre


pel pastís, es desfà la mantega amb la xocolata. afegim els rovells d'ou, remenem que quedi una crema i reservem

muntem les clares a punt de neu ferm amb el sucre.

ho afegim a la barreja anterior amb cura que quedi esponjos.

omplim uns motllos com de cassoleta, previament pintats amb mantega i encamisats amb farina.

enfornem uns 15 minuts a 180 graus. quedaran amb una textura com de biscuit tou.


per una altre cantó fem una crema pastissera clàssica amb la llet, sucre i rovells d'ou. que quedi espessa. deixem atemperar.


un cop ho tenim  a punt, montem els pastissets.
possem una capa de crema damunt de cadascun, amb una manega pastissera si en teniu. hi afegim els fruits vermells, i ho empolsinem amb el sucre glaç (jo tambe hi he tirat ametlles filades pel damunt)
tot plegat, una delícia....









CONTINUARÀ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada