dimarts, 28 de desembre del 2010

Ànec adobat i cuit amb taronja

Aquesta es una variant del famós 'Ànec a la taronja' o 'Pato a la Naranja'. Aquesta recepte  va aparèixer un cop a El Periódico, i com no, vaig retellar i guardar. segons posa, és una recomenació d'Aviram Loli, del mercat de Felip II.

Ingredients (per a 4, encara que el que jo vaig fer que veureu a les fotos es multiplicat per 3):
  • 1 ànec tallat a vuitens
  • 7 taronges
  • 3 cebes grans
  • 2 fulles de llorer
  • 1 got de conyac
  • 3 tomàquets
  • sal
  • pebre
  • oli

          per decorar:
  • 2 taronges
  • 1 taronja comfitada


primer de tot adobem durant 24h, l'ànec amb el suc de les 7 taronges
un cop adobat, escorrem i reservem el suc.



tallem la ceba i ratllem el tomàquet



en una cassola, rostim els troços d'ànec amb les fulles de llorer. un cop rossos afegim la ceba i el tomàquet. ho deixem fer xup-xup una estona



afegim el conyac i el suc de taronja de la maceració. ho deixem coure 1 hora. 



veureu com  la ceba queda confitada amb la dolçor del suc de les taronges



s'acompanya de troços de taronja natural i de taronja confitada. tot plegat, boníssim!






CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada