divendres, 20 d’abril de 2012

Leberkäse Muniquès


Leberkäse és un pastís de carn de porc, vedella i tocino, originari d'Alemanya, i aquest que jo he fet, es de la regió de Munich. Porta un munt d'espècies que el fan peculiar, i allà es menja en entrepà amb pa de sègol al migdia. Es una opció econòmica de fer un mos contundent i que t'ompli fins l'hora de sopar, encara que l'origen es aristocràtic ja que segons diuen, el van crear els cuiners de Carlos Teodoro, comte de Baviera, allà pels voltants de 1775....


Necessitarem:

  • 750gr de carn de porc
  • 200gr de carn de vedella
  • 200gr de tocino
  • 2 cebes
  • 1 all
  • 250 ml de llet freda
  • 2 ous + 1 rovell
  • sal

especies (al vostre criteri i gust): 

  • anís estrellat
  • nou moscada
  • pebre en gra
  • mostassa en gra
  • pebre vermell



Trinxem les 3 carns i les barregem.
triturem les cebes i l'all i les afegim a les carns
triturem les espècies i les fiquem dins també. ho lliguem, amb les mans millor.
batre els ous amb la llet i ho avoquem a la mescla anterior.
tornem a lligar-ho to bé.


engreixem un motllo de tipus cake.
enfornem durant uns 50' a uns 170graus.
passat aquest temps, desemmotllem, el fiquem sobre una reixa, el pintem amb el rovell d'ou batut i el tornem al forn per enrossir-lo durant uns 10 minuts.











CONTINUARÀ....

2 comentaris:

  1. Respostes
    1. Ostres Anna, m'acabo de donar compte del teu comentari.... sorry, però no tinc la costum de revisar-los i com que no tinc cap avís...... doncs a la revista Ling de vueling... em va cridar l'atenció, però pel meu gust és massa alemany, massa contundent..... Bueno guapa, seguim en contacte... Petonàs......

      Elimina