dilluns, 23 d’abril de 2012

el meu Sant Jordi...


Espero que hàgiu passat un bon Sant Jordi !!!
(entre gentada, llibres i roses....) 
Aquesta ha sigut la meva tria d'enguany:


VINT-I-QUATRE HORES DE LA VIDA D'UN MONJO
de Jean-Pierre Longeat
m'ha cridat molt l'atenció. A veure que tal, ja us explicaré..... Aquí us adelanto la sinòpsis:La cultura del nostre segle es caracteritza per un enorme desassossec. Malgrat les aparences, la recerca espiritual, lluny de ser absent de la nostra societat, n'es una part essencial. Per aquesta raó els monestirs són avui llocs que moltes persones amb aspiracions diverses no dubten a visitar. I, amb tot, justament a causa de les seves pròpies característiques de recolliment i silenci, aquests espais continuen sent indrets molt poc coneguts.
El pare abat benedictí de l’Abadia de Ligugé, Jean-Pierre Longeat des de l’any 1990, ens obre les portes d’un monestir i s’ofereix a fer-nos de guia durant les 24 hores d’una jornada de vida monàstica.

El seu recorregut, però, adquireix una dimensió molt més àmplia, ja que, mentre ens descobreix com és la vida dels monjos, reflexiona també obertament i sense embuts sobre la plenitud i les dificultats d’un estil de vida comunitària il·luminada per la saviesa i la humanitat de la Regla de Sant Benet.

CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada