dissabte, 15 de gener del 2011

Croquetes d'Escudella (de Nadal)

Ara que ja han passat uns dies de les festes de nadal i els seus àpats 'fastuosos', es hora d'utilitzar 'les sobres', així doncs, amb la 'xixa' del caldo de nadal, farem unes croquetes.
la recepte, senzilla, l'he tret d'aquest gran llibre:

EL GRAN LLIBRE DE LA CUINA CATALANA, de Josep Lladonosa, ed Salsa Books



es un manual de receptes on no n'hi falta cap.  molt ben explicat. no vénen fotografies, però no les trobes a faltar. a més repassa totes les tècniques que necessitem saber per tal de cuinar tots els plats de la nostra gran cuina.

INGREDIENTS

  • 300gr de les sobres del caldo
  • 1 litre llet
  • 150gr farina
  • 120gr mantega
  • 180gr ceba (1 ceba grossa)
  • *1 llauna de foie gras (opcional, és el meu toc personal)
  • sal, nou moscada, ou batut, pa ratllat....




posem la mantega al foc en una cassola. i afegim la ceba triturada i deixem enrossir una mica. 



afegim el tall també ben trinxadet,  el foie gras, i ho remenem i ho sofregim tot plegat.





tirem la farina, i ho lliguem tot mentre aquesta es cou (uns 3 minuts) quedarà una pasta densa.
llavors anem afegint la llet de mica en mica i ho anem lligant tot. igual no necessiteu tot el litre. la pasta ja us dirà prou. te que quedar tova però amb consistència (quant es refreda s'endureix més)
                                                                               



posem la pasta en una safata i deixem refredar.




fem unes boles de la mida d'una cullera de sopa, i li donem la forma característica que vulguem. més o menys grans al gust.



les passem una mica per farina, després per l'ou batut i finalment pel pa ratllat.
i ja teniu  la 'croquetada'.





i a partir d'aquí, ja sabeu com continua, oi?

i es clar, un cop fet això, imaginació i a substituir la carn de caldo, pel que volgueu.... verdures, pernil, bolets, etc.....




CONTINUARÀ...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada