diumenge, 5 de febrer del 2012

CARROT CAKE, o com fer-se l'anglès!

Realment no m'enrecordo si l'havia fet alguna vegada. Menjar-lo, moltes. No, moltíssimes, però fer-lo...? en qualsevol cas crec que he superat l'encàrrec. segons llegeixo, el Carrot Cake, o pastís de pastanaga,  és el pastís més típic del Regne Unit. La seva popularitat es remonta a la edad mitja, quan disposar de sucre era un luxe, i la gent utilitzava la pastanaga per endolcir els pastissos, ja que és una de les hortalisses amb major concentració de sucre.
Però l'esclat definitiu del Carrot Cake va tenir lloc a la segona guerra mundial. En aquella època, al Regne Unit estaven racionats pràcticament tots els productes alimentaris , però no la pastanaga, de manera que en la majoria de les cases britàniques, en l'època de més privacions alimentàries, sempre hi havia un pastís de pastanaga per "matar el cuc". Avui en dia, és difícil trobar un restaurant, un pub o una cafetería anglesos on el Carrot Cake no sigui el rei de la carta de postres.I de rebot, s'ha fet el rei també a la resta del món anglosaxó. als Estats Units, no hi ha cafeteria o restaurant que no te'l trobis. això si, a diferència del que he fet jo, normalment triplíquen el volum, són enormes! dit això, paso a explicar la recepte. 

Ingredients:

Per la massa del pastís:
  • ·       2 ous
  • ·       150 ml. d'oli de gira-sol
  • ·       150 grs. de sucre morè
  • ·       200 grs. de pastanaga 
  • ·       200 grs. de farina de força
  • ·       1 i 1/2 cullereta de bicarbonat
  • ·       3 culleretes de canyella mòlta
  • ·       50 grs. de nous
  • ·       Ratlladura d'una taronja
  • ·       Un pols de nou moscada

Per el frossting (cobertura):
  • ·       100 grs. de formatge d'untar (Philadelphia)
  • ·       50 grs. de mantega a temperatura ambient
  • ·       50 grs. de sucre glass





Pre-escalfar el forn a 175º
Pelar i ratllar les pastanagues i reservar-les.
Batre uns minuts els ous, el sucre morè i l'oli de gira-sol.
Tamissar juntament la farina, el bicarbonat, la nou moscada i la canyella i afegir-ho a la barreja anterior.
Posar-hi també la ratlladura de taronja, les pastanagues ratllades, i les nous picades grollerament.
Barrejar-ho bé tot plegat, i posar en un motlle prèviament untat amb oli i enfarinat.
Posar al forn durant 5 minuts, passats els quals s'ha d'abaixar la temperatura a 160º i deixar-l'hi uns 35' (segons la recepte, en el meu 25'). Això depèn del forn i del motllo. Però heu de tenir en compte que aquest pastís sempre té una textura húmida per dins, si es reseca y queda com una coca com per sucar al llet, llavors no és el mateix. Millor pecar de poc que de massa.Per saber si està cuit, com sempre, clavar un escuradents al mig del pastís, i si surt, en aquest cas, una miqueta húmid, ja està fet.

La cobertura (frossting) es fa simplement barrejant els 3 ingredients que la formen, i s'ha d'escampar damunt el pastís quan aquest ja sigui fred.





bé, doncs ara que jo ja l'he provat,  crec que li falta potenciar el gust de les espècies, així que pel pròxim seré més generós amb elles. es a dir, afagiré una cullaradeta més de canyella, o 2, i també més nou moscada i una mica més de pell de taronja.  




CONTINUARÀ...

3 comentaris:

  1. Que ens passa que ens estem tornant tant anglesos, bé jo més aviat tirant a yankee, aquest cap de setmana he fet el mateix frosting pels red velvet, era boníssim però on queda la crema catalana ?
    Aquest pastís té una pinta fantàstica !!!

    Petons

    ResponElimina
  2. Com la crema catalana, poca cosa hi ha...que jo sóc molt 'cremero'.... ja he vist que estas a cent fent CupCakes, a més amb una pinta estupenda. saps que el Red velvet es un pastis que tinc pendent de fa temps? em va cridar molt l'atenció un cop a NY i des de llavors que el vui fer..... (pasem si pots la recepta per la massa que has fet tu......)
    et paso també l'adreça d'una pastisseria/botiga que venen de tot per fer pastissos i postres made in USA, CARAMEL USA, rosello 60-62. no hi he anat pero me l'han esmentat! apa! a seguir fent cupckaes!!!!!! ptns

    ResponElimina
  3. Mmmmm... Es un dels meus preferits!!! I el red velvet es super facil de fer. T'aconsello el blog "El Rincon de Bea" on trobaras receptes americanes molt detallades

    ResponElimina