dissabte, 25 de febrer del 2012

Gelat de Torró de Xixona

I cada any passa el mateix. acaben els Nadals, i allà estan, els Torrons. al final, jo no se si la gent en menja tants com perquè als supermercats hi hagin aquelles piles enormes, que sembla que s'hauran d'acabar mai! el que si se es que a mi cada any em sobren  i haig de 'reciclar-los' d'alguna manera. per mi, el que més joc dóna i el que més m'agrada és el de Xixona. tingueu o no geladora, aquest són els ingredients que necessitarem:

  • 1 rajola de turro de xixona d'uns 300gr esmicolada
  • 4 rovells d'ou
  • 100gr de sucre
  • 1/2 litre de llet
  • 200gr de nata per muntar
  • una mica d'esència de vainilla

fem com una crema posant la llet amb la vainilla al foc a que arrenqui el bull, i  a part els rovells i el sucre els treballem fins que la pasta  blanquegi i dobli el seu volum.
quant la llet comença a bullir, la traiem del foc i li afegim la pasta d'ou i sucre, poc a poc. 
ho tornem a posar al foc i quant torni a bullir, ho retirem novament, sense deixar de remenar una miqueta més. 
hi afegim el torro esmicolat, barregem  i deixem refredar la mescla.
mentre, muntem la nata, i finalment l'incorporem a la crema un cop freda.

ja ho tenim apunt  per ficar-ho dins la geladora!





i avui dissabte, he anat a la fleca de camallera. una fleca, ja us podeu imaginar,  on el rellotge i el calendari  ens van aturar fa molt de temps.  
Quin pa, quines olors!! has de fer cua, pq el pa surt al voltant de les 12...  però aquí tot si val... 
assaborir el pas del temps lentament, amb les coses que no han cambiat. 
anar a relentir, quant entre setmana anem a tota pastilla.

-Qui és l'ultim?
-Bon dia,  un xuscu i un de motllo, Sius Plau!.... Gracies!







CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada