dissabte, 27 de novembre del 2010

Limoncello, licor de déus!



VIQUIPÈDIA:

El limoncello és un licor típic d'Itàlia, obtingut per la maceració en alcohol d'algun tipus de llimona o cítric. Es tracta d'un producte típic de Campània, elaborat en particular amb les llimones cultivades a la Costa Amalfitana, al Golf de Nàpols.


Es consumeix molt fred o a temperatura ambient amb l'objectiu de poder apreciar el seu aroma. S'empra molt sovint en confiteria amb l'objectiu d'aromatitzar pastes de dolços, com el típic babà, o gelatines.
També es produeix limocello en altres parts d'Itàlia, com al Llac de Garda, a Trieste, al Trentino i a Sicília.


Segueixo amb la vena italiana. aquest cop m'he atrevit amb el Limoncello, i fàcil, molt fàcil. receptes, n'hi han, i cadascuna et dóna unes pautes i mesures diferents, així que he optat per fer la meva i anar modificant fins trobar el punt de dolç i de graduació que a mi m'ha anat bé.

Necessitem:

  • 7 o 8 llimones grans de pell gruixuda
  • 1 1/2 litre d'alcohol de destilar o aiguardent (el trobarem a drogueries)
  • 1200 gr de sucre (400gr x litre d'aigua)
  • 3 litres d'aigua 

(per menys quantitat, féu una regla de tres)
pelem les llimones amb cura de no agafar el blanc de la pell ja que amarga.
posem l'acohol o aiguardent a macerar amb les pells, en un pot de vidre tancat hermèticament, durant 12 dies. ho deixem en un lloc fosc i fresc.



passat aquest temps, fem un almívar amb l'aigua i el sucre tot barrejant-ho a foc lent, aquí anirà en funció de lo poc o molt  dolç que us agradi (podeu optar per posar-hi menys sucre)

deixem refredar i un cop temperat, hi afegim l'alcohol, filtrat per que no hi entrin impureses. agafarà aquell color groc verd tant característic.
una suggerència, alhora de barrejar l'almívar amb l'alcohol, feu-ho a poc a poc, per anar mesurant la graduació no fos que us quedes molt suau o massa fort. jo ho he fet així fins que he trobat el meu punt.

en el meu cas, com que no te tant d'alcohol com els que es poden comprar, al congelador es glaça, per això recomano-ho deixar-ho a la nevera i servir, això si, en gotets glaçats de xupitos.









Us deixo amb un bodegó de verdures ...




Continuarà...










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada