dissabte, 13 de novembre del 2010

Gelat d'Oli d'Oliva

si... ho heu llegit bé.... els gelats estan imperables i ja s'en pot trobar de tot tipus. després d'haver-ne tastat de ben peculiars, em va cridar molt l'atenció aquesta recepta de Gelat d'oli, així que em fet la primera prova i.... deliciós. de fet, no deixa de ser com un gelat cremós, com de vainilla, amb un regust final d'oli molt, molt suau.... el 'modus operandum' per fer-lo es el següent: necessitem una geladora. I si no en teniu, sempre ho podeu fer a l'antiga, es a dir, ficar el preparat al congelador, i anar-lo treien cada 1/2 hora, remenar-lo per que no cristal·litzi, i tornar-lo al congelador. i això ho feu durant 3 o 4 hores. val a dir que d'aquesta manera, encara que es faci bé, mai quedarà tan cremós. aixi que l'opció Geladora és la millor..... (costen uns 60€ crec) ingredients: 
330ml llet 
100gr sucre 
250ml crema de llet
6 rovells d'ou 
125ml d'oli d'oliva verge extra 
un polsim de sal
  • batre els rovells en un bol
  • en un cassó, ficar-hi la llet, amb el sucre i el polsim de sal.  
  • un cop a punt de bullir, afegir la mitat d'aquesta mescla als rovells batuts, molt de mica en mica. remenar-ho be.
  • afegir-ho tot de nou al cassó amb la resta de la llet, i anar barrejant fins que quedi una textura com de crema catalana (menys espesa). no deixar de remenar ja que es podria tallar.
  • un cop la tenim a punt, la trèiem del foc i li afegim la crema de llet. i després l'oli. remenar-ho tot molt bé.

i ja està. deixeu refredar a temperatura ambient i tot dins la Geladora i a esperar que estigui apunt.

aquest gelat el podrem acompanyar amb un glacé ja preparat de vinagre balsàmic, o de vinagre amb fruits vermells ( en venen al Carrefour), i l'adornem amb unes fulletes d'alfàbrega.


glacé de Frambuesas



també podeu fer a casa un de vinagre balsàmic amb xocolata (jo no l'he fet perquè ja no tinc temps):  


230ml de vinagre balsàmic 
25gr sucre 
60gr de xocolata de 70%  

portar a reduir en un cassó el vinagre. trigarà uns 20', fins que quedi com una salsa. fora del foc, afegir-hi el sucre i la xocolata i remenar fins que es desfaci. i ja la teniu.....









continuarà...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada