divendres, 1 de novembre del 2013

Roscos de Manteca

ara que ve nadal (si, si, ja se que encara falta) , es un dir.... en qualsevol cas, val la pena començar a practicar noves propostes culinaries.
sempre n'he volgut fer, de roscos de manteca. per que a mi, tot els dolços tradicionals, de tota la vida, els de poble, m'atrauen molt.
necessitem:


  • 250gr de manteca de porc
  • 600gr de farina
  • 5 cullerades de sucre
  • 1 cullarada de anis estrellat maxecat
  • la ralladura d'una llimona
  • 1 gotet de vi blanc
  • 1 ou, si fa falta per lligar be la massa


almivar

  • 1 taça d'aigua
  • 1 taça de sucre


sucre per espolvorejar


barrejar tots els ingredients, fins obtenir una bona massa que no s'ens engainxi als dits.
fem talls de 1 cm de gruix i donem forma  de rosco. jo amb un cilindre petit, he anat fent els forats.
possem en una safata al forn pre-escalfat a uns 200 graus, durant uns 40/50 minuts fins que estiguin daurats. retirar.

fem l'almivar, i en aquest, els banyem i seguidament els untem de sucre.

deixar refredar del tot, i ja estarà....








continuarà....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada