dissabte, 3 de novembre de 2012

Pernil Glassejat

Aquesta és una recepte molt adient per festes, les que s'apropen sobre tot. Es original i fàcil de fer. Un pernil cuit sencer macerat al forn, per presentar com un entrant tipus fiambre....


  • 1 Pernil Cuit de 1kg
  • Sucre Morè
  • Mostassa
  • Clau d'olor
  • 1/2 litre de coca cola


Pre-escalfem el forn a 160º
Fem uns talls al pernil d'uns 2 cm de profunditat. untem bé tot el pernil amb mostassa. que quedi ben cobert. hi fiquem uns claus d'olor entre els talls fets. espolvorejar amb sucre morè.
En una safata, fiquem una capa fina de sucre al fons, afegim la coca cola i hi fiquem el pernil. reguem una mica amb la coca cola per sobre del pernil.
enfornem durant una 1h, i  cada 15' anem regant el pernil amb el suc.
un cop ja ben daurat, deixem refredar, i posem els líquids en una cassola pertita i deixem reduir fins que quedi ben concentrat, com una mel....
el podem presentar sencer a la taula, que crida molt l'atenció, i amb la salsa apart....








Dit això, val afegir que si el tornés a fer, compraria un pernil cuit bo de veritat, encara que sigui més car (per fer-lo per primera vegada vaig comprar-ne un d'econòmic del Carrefour), i vigilaria amb el clau d'olor, ja que predomina massa el seu perfum. n'hi afegiria nomes 4 o 5.....

CONTINUARÀ...





2 comentaris:

  1. Jo aquest pernil l'havia provat uns Nadals que vaig estar a Anglaterra i realment és deliciós! pense que el que costa trobar és un bon pernil, tens raó! però supose que cara als Nadals per encàrrec hi haurà. Es una molt bona proposta! Marta

    ResponElimina
  2. Aixo espero! La prixima vegada en buscare un de bo de veritat! Nadals? Pot ser.....

    ResponElimina