dimecres, 10 d’octubre de 2012

Nargisi Kofta (cuina hindú)


l'altre dia, aprofitant la fira de llibre antic i de segona ma, vaig fer l'enèsima compra d'un llibre de cuina, en aquest cas de cuina hindú (estic preparant el terreny). tenia ganes de tenir-ne un, i aquest ho explica tot al detall sobre les principals coses que s'ha de saber sobre aquesta cuina i es molt explicit. esta genial!
i per començar he volgut fer alguna cosa que no sigui massa massa Índia, no fos cas que m'ho tiressin pel cap (ja sabeu, la gent i els seus gustos personals)
les Koftas son com unes mandonguilles grosses que es fan amb carn picada i verdures i espècies varies, i estan farcides, en aquest cas d'ou, però també es fan amb verdures.
les especies principals son la cúrcuma, garam masala i pebre de cayena (que jo no en tenia i no li vaig poguer posar).
ara se que Masala, se'n diu a la barreja d'espècies. i en aquesta recepta porta Garam masala, que inclou:
comi, cilantre, cardamom verd, canyella, claus d'olor, fonoll, llaure i nou moscada.
cada regió o zona fa  la seva versió. jo, la que tenia per casa ja feta......
i una altra cosa que he après, i no te res a veure amb la recepte d'avui, es sobre el Curry. Curry en realitat vol dir 'estofat',  o sigui que Curry es una manera de guisar un plat, condimentat amb una serie d'espècies, i la barreja mes bàsica es la que ens venen a nosaltres als supers ja molta sota el nom de Curry (això gracies als anglesos, que son els que ho van portar a Europa ja presentat d'aquesta manera). Peró maneres de fer Currys ni han moltes, en funció de les especies que hi entren en joc. o sigui que tot  això de la cuina Hindú va en funció de combinar una sèrie d'espècies amb unes altres (una mica com la Química.....)

en fi, aquest es el llibre en qüestió:


Necesitarem per a 8 Koftas:
  • 10 ous
  • 2 cebes
  • 800gr de cran picada de vadella
  • 6 alls
  • 1 cullaradeta curcuma
  • 2 cullaradetes Garam masala ( a les botigues de Pakis)
  • 1 cullaradeta pebre cayena (si en trobeu)
  • farina
  • sal
  • 6 cullarades de tomaquet triturat
  • 1 troç de gingebre ratllat (al gust)
  • 1 cullarada de sucre morè
  • 1 yogurt natural

8 dels ous els bullim fins que siguin durs. reservem
barregem la carn, amb la mitat de la ceba i els alls ratllats, la mitat de les especies, i un ou. ho lliguem tot. ho dividim en vuit parts. modelem cada part en forma de bola per poguer ficar l'ou dur dins i embolcallar-lo be. un cop les tenim, les enfarinem i les passem per l'altre ou, ara batut. agafem una paella, i amb poc oli les marquem, que quedin torradetes i les reservem
Fem el sofregit amb la resta de verdures i espècies, esperem que la ceba s'estovi, i afegim el tomàquet triturat i el gingebre ratllat. deixem coure uns minuts i afegim el iogurt i un got d'aigua. ho remenem tot..... i que faci xup xup una estona. rectifiquem de sal.
Afegim les Koftas i deixem coure a foc mig fins que estigui ja fetes per dins, uns 5/10 minuts. i ja les teniu.... Ideal  acompanyar-les amb una arròs bastmati..... o qualsevol verdura...








CONTINUARÀ...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada