dijous, 26 de juliol del 2012

Dia de Mercat!

Acompanyo aquesta sèrie de fotogràfies amb un petit relat colpidor, en homenatge a tots aquells paísos amb conflictes que encara pateixen situacions similars en dies de Mercat com aquest:



Era dia de mercat. Els infants jugaven a guerra. Les dones triaven les verdures, els ous, l’aviram, les patates. El repertori era una mica limitat, perquè era temps de guerra. Era dia de mercat.
Dos quarts de cinc de la tarda. Els infants jugaven a guerra quan de sobte, del cel, d’on vénen, diuen, als àngels i els ocells, queia un xàfec de foc, el cel era l’infern, l’ordre s’havia capgirat.
Tres hores com una eternitat i aquell joc s’extingia. Els infants ja no jugaven a guerra: la guerra els havia exterminat. Ara tothom pensava igual, perquè tots els cadàvers pensen el mateix. I així començava la gran uniformitat.
Mil sis-cents cinquanta-quatre morts i vuit-cents vuitanta-nou ferits. Quina gesta, senyors, quina gesta! Que el món prengui model, ja sap el que l’espera. ¿No habitaven els Andes, els còndors? ¿Per què escullen aquestes contrades?
I l’arbre allí, al bell mig, també nafrat, però dempeus. I encara no ressuscitat!

El Mercat, de Josep Palau i Fabre

















dilluns, Mercat a Torroella de Montgrí

El colors de l'Empordà:

VERD


VERMELL


GROC


CONTINUARÀ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada