dissabte, 29 d’octubre del 2011

Gateau Nantais

Ara que estem en temps de castanyes, moniatos i panellets, us proposo aquest Gateau Nantais, o el que es el mateix, Pastís de Nantes, original i típic d'aquesta ciutat , capital del país del Loira, i coneguda entre d'altres per ser on va néixer Jules Verne. aquest pastís te uns orígens que es remunten a 300 anys enrere. en fi, dit això us preguntareu que te que a veure amb la Castanyada. doncs que comparteix els dos ingredients principals dels panellets: sucre i ametlla molta. en qualsevol cas, es un pastís que fa tardor!

necessitarem:
  • 125gr mantega
  • 150gr de sucre
  • 120gr de sucre glaç
  • 125gr d'ametlla molta
  • 40gr de farina
  • 3 ous
  • 100ml de rom


barregem la mantega pomada amb el sucre enèrgicament fins que aquest es desfaci. 
i afegim la ametlla molta.
a part, batre els ous i afegir a la mescla anterior. treballar-ho tot.
finalment afegir la farina i 1/3 del rom.
posar en un motllo prèviament engrassat i enfornem uns 40', entre 170/180 graus

un cop s'hagi refredat, desemmotllem, i amb un pinzell, l'empapem una mica amb rom.
fem la glaça, barrejant el sucre glaç i la resta del rom.
distribuïm per sobre i ja el tenim..... (la cobertura de la glaça pot ser més o menys densa, com més us agradi. aquesta es més aviat lleugera)

i aquí el teniu. recorda de vista i gust a la Tarta de Santiago, pero és més fina, més francesa, per la mantega es clar.

que vagi de gust!









CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada