dissabte, 2 d’abril del 2011

Coca de Vidre

Aprofitant que aquest cap de setmana tinc visites, he fet aquestes coques que son tan fàcils de menjar i agraden a tothom. la recepte l'he tret del Descobrir Cuina d'aquest mes d'abril. haig de ser sincer, les instruccions sobre com fer-la no queden massa clares. a priori, fàcil. però un cop t'hi poses,  et perds al intentar relacionar el que t'està sortint amb el que posa a la revista. la massa que et surt, es massa líquida com per poder manipular-la tal com escriuen ells que s'ha de fer. impossible. solució: posar-hi més farina que agafi més consistència. si no, com, si les quantitats són les correctes? en fi, passa sovint amb les receptes d'aquesta i d'altres revistes. van pel dret i t'has d'espavilar tot sol si vols tenir èxit.

ingredients:


  • 250gr farina fluixa 
  • 25gr mantega
  • 180ml d'oli gira-sol
  • 180ml aigua
  • 75gr sucre
  • 10gr matafaluga (si en teniu o trobeu)
  • 1gr de canyella en pols



per decorar:

  • 1 ou
  • 100gr sucre
  • 100gr pinyons
  • anís


barregem tots els primers ingredients, fins que quedi una massa elàstica però tova (no manipula-ble amb les mans). com us he dit, afegiu més farina fins que trobeu una mica més de consistència.
el resultat però, s'haurà de treballar amb una espàtula, agafat una mica de massa, i estirant-la sobre la safata que anirà al forn, fent com unes llengües llargues i fines.

pintem amb l'ou batut, tirem força sucre i els pinyons per d'amunt.



fiquem al forn pre-escalfat a 160graus, uns 10 minuts, o fins que veieu que esta tot ben torradet.

UN COP LES TREIU EN CALENT, TIRAR-HI PER SOBRE UN BON RAIG D'ANIS......

deixem refredar i ja es pot servir.... per després de sopar, amb un Oporto, un Moscatell o qualsevol licor de sobretaula adients per a un divendres al vespre.








CONTINUARÀ...






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada