dilluns, 18 d’abril de 2011

Pastís de Taronja de la meva mare...

Aquest pastís surt d'una recepte de la meva mare, que m'ha dit li va passar fa molts anys una amiga, que a la vegada  una altre amiga li havia donat, i ves a saber fins on arribaríem si estiréssim el fil.... Bé doncs, es d'aquestes receptes que no es troben en un receptari normalment..... Així que jo contribueixo a dimensionar-la, si cal, una mica més.


Ingredients pel Bescuit o coca:

  • 2 ous
  • 140gr sucre
  • 140gr farina
  • ratlladura de 2 taronges
  • suc de taronja (1 got)
  • 1 cullerada de llevat Royal



per L'almívar

  • suc de 6 taronges
  • 1 vaset de Cointreau
  • 140gr sucre
  • ratlladura de 4 taronges



pre-escalfem el forn a 180gr.
batre els ous, afegim el sucre. quant ho tenim ben lligat, afegim la farina, la ratlladura de les 2 taronges,  i el llevat. Posar-hi una mica de suc fins trobar la consistència de massa de coca normal.
Introduir en el motlle i enfornem durant uns 30/35 min.


fem L'almívar amb el suc de les sis taronges, la ratlladura de les 4 restants, el sucre i el cointreau. deixem reposar.


un cop des-motllada la coca la col·loquem sobre la safata de presentació, la punxem per facilitar l'absorció i anem tirant l'almívar, fins que ho vagi absorbint tot, o fins que digui prou. te que quedar molt xopa. retirem el liquid sobrant, netegem la safata de restes i ja estarà....







Ah! les ametlles filades es el meu toc personal!

CONTINUARÀ...

2 comentaris:

  1. Si, si, però a la teva mare li surt mol més bo!!! jajaja, és broma... jo el vaig poder tastar diumenge i estava per llepar-se els dits!!! boniiiiiiiissimmmmmm!!!! però incomparable a la companyia dels Davids!!!! Ptonets!!!

    ResponElimina
  2. tens raó, el de la meva mare està més bo, que jo si que l'he provat! això si, estaba fet amb molt d'amor per tu i la yoli!
    cap de setmana rodó!

    ResponElimina