diumenge, 13 de maig del 2012

Chocolate Guinness Bundt Cake


Aquí teniu un Bundt fet amb cervessa negre. Que què és un Bundt?

'Un Bundt Cake es un bizcocho de masa batida horneado en un molde denominado bundt, cuyas principales características son tener forma de corona, con un tubo central hueco por donde pasa el aire caliente durante el horneado y aristas muy marcadas que permiten obtener un bizcocho de formas atrayentes y encantadoras. Hoy en día los encontramos de mil formas y marcas diferentes pero la más famosa y la que cuenta con prestigio internacional es la creada por David H. Dalquist en 1950 y que están registrados por la empresa Nordic Ware, fundada en 1946.
Se han desarrollado recetas especiales para estos magníficos moldes e incluso tiene su propio Día Nacional del Bundt Cake, el 15 de  noviembre.'

aquest son els famosos motllos per Bundts....




dit això, per fer-lo he necessitat:
  • 250ml de cervessa negre guinness, que jo he substituit per una Bock Damm
  • 250gr de mantequilla
  • 200gr de sucre
  • 75gr de cacao sense sucre en pols que jo he utilitzat 100% cacao de Valrhona
  • 250gr de farina per reposteria
  • 2 1/2 cullaradetes de bicarbonat
  • 150ml de nata per muntar
  • 2 ous
  • 1 cullaradeta de vainilla líquida


precalentar el forn a 180graus
posem la cervessa a calentar, i hi afegim la mantega. remenar fins que es desfaci. reservem
en un bol, barregem amb una cullera els solids: farina, cacao, sucre i bicarbonat
en un altre bol, els líquids: ous, nata i vainilla, i hi afegim la cervessa amb la mantega. ho lliguem tot.
incorporem els sòlids al líquid en tres cops. barrejar-ho tot molt bé suaument.
engreixem un motllo Bundt, afegim la mescla i enfornem uns 35/40' o fins que estigui fet.



deixem refredar 10' minuts sobre una reixa. desmotllem, i deixem refredar completament sobre la mateixa reixa. espolvorejar amb sucre glaç un cop fred.
Està 'de muerte'! Amb un color negre intens, té una textura molt esponjosa i lleugerament húmida, no massa dolç, amb el punt amargant de la cervessa i la xocolata, senzillament deliciós!







Aquesta recepte la podeu fer servir com a base per fer altres pastissos, com un Sacher per exemple!

CONTINUARÀ...





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada