dimarts, 15 de maig del 2012

Arròs amb Gambes i Escamarlans

Aquesta és una altra proposta per fer un arròs tipus el de pals que ja us he explicat algun cop però amb menys ingredients, ja que a l'amiga a qui li feia els honors, no li agraden els àpats amb massa 'elements' donant voltes pel plat. el resultat: esplèndid! (és una adaptació d'una recepte del Descobrir Cuina d'aquest mes)


Ingredients per 3 persones:

  • 6 escamarlans
  • 6 gambes
  • 1 sèpia grossa o xipirons, trocejats
  • 250gr d'arròs de Pals
  • 1 litre de fumet de peix

Sofregit:

  • 2 cebes
  • 2 alls
  • 3 tomàquets
sal, pebre i pebre vermell dolç

Passem per la paella amb un raig d'oli els escamarlans, gambes i sípia. Reservem.
Fem el sofregit. A la mateixa paella, tirem els alls trocejats fins que comencin a enrossir. Afegim la ceba trinxada, i a foc molt lent deixem coure. Al cap d'una estona, afegim el tomàquet ratllat. La ceba ha de quedar fosca però no cremada, i tot el sofregit com si d'una melmelada es tractes (és el secret d'aquest arròs). Aquest procés, com més llarg, més saborós...
Un cop el sofregit el tenim apunt, afegim l'arròs i el pebre dolç i ho remenem bé. Que quedi ben lligat. Anem tirant de mica en mica el fumet que tindrem calent, i anem remenant l'arròs que el vagi absorbint tot. Així durant uns 15 minuts aprox que és quant el tindrem apunt. 5 minuts abans de la fí de la cocció, hi afegim els bitxos . Amb el foc apagat, rectifiquem de sal o pebre (no abans), tapem i deixem reposar 5 minuts més. I ja el tindrem!





 

CONTINUARÀ....

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada