diumenge, 20 de març del 2011

International Priorat

Quina sorpresa, interessant i agradable, vaig tenir quant em vaig llevar l'altre dia i sota la porta de la meva habitació 1139 del Soho Grand Hotel hi tenia un exemplar del The New York Times. bé, la sorpresa no era el fet de rebre el diari, si no el que hi havia dins del diari. en el especial Dining dels dimecres, un article a pagina sencera sobre les exelencies dels vins del Priorat. 






si, si, amb tot detall, expliquen com la recuperació per part d'uns agosarats als anys 70 d'aquestes terres per plantar-hi vinyes, va fer com a partir dels 90, i sobre tot des de les últimes anyades, alguns dels considerats millors vins del món surtin del Priorat. 






i el que més crida l'atenció es com augurant un futur encara millor amb el pas dels anys, a mesura que la terra es vagi coneixent millor (totes són relativament joves), les diferencies entre les diferents zones,  porrera, scala dei, gratallops.....  es comencin a accentuar, i tot plegat, faci que d'aquest territori ple de terrasses pissarroses tan característiques on la garnatxa i la carinyena són les reines, es segueixi fent historia en la producció de vins. i aquesta és l'excusa per passar-vos la llista dels seus recomanats, per a qui li pugui interessar:



  1. Mas la Mola Priorat 2005
  2. Clos Mogador Priorat 2007
  3. Nit de Nin Porrera Mas d'en Caçador 2008
  4. Parmí Priorat L'infant de Porrera 2006
  5. Partida Bellvisos priorat Gratallops 2006
  6. Ferre Bobet Priorat 2006
  7. Cesca Vicent priorat 2007
  8. Clos i Terrasses Priorat Laurel 2008
  9. Pasanau Priorat el Vell Coster 2006



i com a Best Value, trobem:

  • Alvaro Palacios Priorat Camins del Priorat 2008


(per evitar sorpreses, en vermell, els mes econòmics)






així doncs, ja podeu ara  tastar algun dels millors vins recomanats per l'expert de The New York Times, Eric Asimov, i a més tan aprop de casa que els tenim.


l'extens article acaba amb una frase suggeridora: 
Might not be a bad idea to start learning some Catalan...


Bon profit!


CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada