dissabte, 4 de juny de 2011

Pain d'épices aux Pommes

bona tarda de dissabte raro amb nubols, a estones sol, a estones vent.... no sembla que estiguem a 4 de juny oi?  Doncs amb un dia aixi, que millor que ficar-te a la cuina a potinejar una mica. he escollit aquesta mena de pa/coca semidolç especiat  francès, del blog MaPetiteBoluangerie,  que tan entra per esmorçar, o berennar, amb un te, o un vi ranci... segons  he llegit, els francesos també  el solen menjar  acompanyant un foie... suposo que si agafa més la textura de pa, pot servir. a mi m'ha quedat més textura de coca. igualment està boníssim.... son d'aquests cakes molt centre europeus, rics amb gustos i aromes i més aviat contundents. aquest però es força suau....

ingredients:

  • 2 ous
  • 150gr de mel
  • 100gr llet
  • 80gr mantega fossa
  • 100gr farina reposteria
  • 125gr farina integral d'espelta (o qualsevol altre tipus de farina integral....)
  • 1 cullerada llevat royal
  • 1/2 cullerada de bicarbonat sòdic
  • 1 cullerada d'espècies pel pain d'èpices*
  • 1 poma gran
  • 75gr nous


*per aquest pa especiat s'hi fica un preparat d'espècies: canyella, anis estrellat, clau d'olor i cardamom. tenia de tot menys d'aquest últim. ho he ficat dins el morter, tot ben picat  i n'he tret un polsim.



batem els ous amb la mel fins que dobli de volum....
hi afegim la llet i la mantega fossa



incorporem les farines, el llevat, el bicarbonat, un polsim de sal i les especies. ho barrejem tot que quedi ben incorporat


per últim, hi afegim la poma a daus i les nous


enfornem en un forn pre-escalfat a 190 graus durant uns 35 minuts, o fins que quedi fet i daurat




deixem refredar i Bon apetit!



CONTINUARÀ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada