diumenge, 21 d’abril de 2013

LAYER CAKE DE NABIUS AMB CREMA DE MASCARPONE I CURD DE LLIMONA

ja anava sent hora de que em poses a la cuina, i ho he fet amb una bomba.... una bomba que m'ha donat molta feina, i també m'ha fet adonar que malgrat m'agradi tan la pastisseria, no m'hi hagués pogut dedicar mai, (professionalment parlant) o be per que no soc pacient, o be perquè no tinc pols, o simplement perquè 'hasta aquí puedo llegar'.... I no ho dic perquè no m'hagi quedat bo, no, no, ha triomfat i estava boníssim, però es en la presentació i acabat que se m'hem va i no puc acabar d'arrodonir-ho. i es clar, la presentació és el que fa que t'entri pels ulls, i el meu, es deixava mirar solament.
però n'estic orgullós de totes maneres, perquè un layer cake, o pastis a capes, d'aquesta alçada, no es fàcil, i crec que me'n he sortit força bé.... i com us deia, el que al final compte, que estigui bo, i amb això, no en tinc cap dubte perquè ha volat!!!!
l'ocasió s'ho valia: calçotada familiar! i els tenia que sorprendre amb alguna cosa diferent. i així m'he plantat jo a casa el meu germà amb aquest Layer Cake, farcit de crema de mascarpone amb nabius, i folrat de crema de mascarpone natural i amb toping de curd de llimona....

necessitarem....

Per 2 Cakes per un motllo de 18cm:

  • 240gr mantega
  • 400gr de farina per rebostaria
  • 2 cullaradetas de llevat quimic
  • 260gr de sucre
  • 1 cullaradeta de sucre vainillina
  • la rralladura de 2 llimones
  • 4 ous tamany L
  • 240ml de llet
  • Nabius frescos


barrejar farina mes el llevat. reservar
batre mantega pomada amb el sucre. afegir-hi els ous, un a un,  el sucre vainillina...i barrejar-ho tot amb una espatula per incorporar-hi aire.
afegir-hi la ralladura de llimona i anar incorporant la farina i la llet de mica en mica.
per ultim, posar-hi els nabius (previament enfarinats perque no s'ens vagin avall)

dividir la massa en 2, per fer 2 cakes
uns 45' a 180º

deixem refredar. reservem.

Per el Curd de Llimona:


  • 200ml de suc de llimona
  • 100ml d'aigua
  • 150gr sucre
  • 4 fulles de gelatina
  • 2 ous
  • 50gr de mantega
  • 2 cullarades de maizena

batre els ous, amb la farina i el sucre.
posar a bullir el suc i l'aigua. quant bulli, retirar del foc i afegir a la barreja dels ous fins a incorporar (igual que si fessim una crema catalana). tornar a fer bullir sensa deixar de remenar. 
retirar i incorporar les gelatines previament remullades en aigua freda.
i per ultim, la mantega. reservem fins que es refredi

Per a la Cobertura de Mascarpone:

  • 500gr de mascarpone
  • 100gr de formatge tipus philadelphia
  • 100gr de sucre glaç
  • 400ml de nata de 35%MG
  • mermelada de nabius
  • 1 cullaradeta de sucre vainillina



    batre el mascarpone, el formatge, el sucre, i el sucre vainillina. 
    incorporem la nata ben freda i ho muntem durant uns 8' amb les barilles fort.
    un cop muntat, ho dividim en dos parts. 
    una,  hi barregem la mermelada de nabius, que sera pel farcit.
    l'altre, al natural, sera per la cobertura.



    Muntatge del Cake:

    els cakes els partim per la meitat, treien-ne la part arrodonida de dalt.
    tenim 4 parts.
    fem capes intercalant-hi la crema de mascarpone amb mermelada de nabius.
    folrrem els pastis amb la crema de mascarpone natural, i per ultim, afegim i adornem amb el topping de curd de llimona com volgueu... o com millor sapigueu.... (aquí es on jo n'ho m'hi he lluit gaire, per no dir gens...)

    i ja estarà...... si podeu, es clar!


    la taula d'un dinar familiar.....




    cake fet i apunt d'adornar.....



    ja muntat.....



     ja al plat.....




    les restes que han quedat......(un trocet, sol i d'empeus)



    CONTINUARÀ....


    1 comentari:

    1. Doncs potse estar content de lo be que t'ha quedat el primer layer que fas...t'animo a que no desisteixis i continuis intentan-to, perque tot es practica!!! felicitats!!

      ResponElimina