dissabte, 24 de desembre del 2011

Passió per la Llima

Aquest dies de festes, tots tenim clar més o menys què acabarem menjant, sobre tot al final de l'àpat. a mi sempre m'agrada fer alguna cosa nova de postres, pero amb els turrons, polvorons, xocolates i altres delicadesses, sempre s'em fa dificil trobar alguna cosa que faci de contrapunt a tanta opulència dolça.
fa unes setmanes, vaig asistir a una Master Class del xef de l'Espai Sucre, en Ricard Martinez. ens va explicar una sèrie de postres refrescants fàcils per el Nadal. i d'aquí he tret el que jo he fet, i ara us presento, per el dia de Nadal.
es una combinació en diferents textures que podriem resumir amb quatre mots:

AROMÀTIC (per la ratlladura de llima)
CRUIXENT (per el granissat de llima, la poma...)
LÀCTIC (per la crema de llima)
ÀCID (per la llima i la fruita de la passió)

de tot això va aquest postre. 
interessant oi?

pel granissat de llima:
  • 200gr suc de llima
  • 200gr almivar fet amb 150ml aigua i 90gr de sucre


fem l'almivar. deixem refredar. afegim el suc de la llima i congelem. per tenir la textura de granissat, només cal que amb una forquilla anem rascant la superficie

per a la crema de de llima:
  • 15gr de ratlladura de llima
  • 4 ous
  • 100gr de suc de llima
  • 200gr de sucre
  • 160gr de mantega


posem a coure tot ,menys la mantega, al bany maria i anem baten fins que s'espessi (queda com una crema catalana). deixem refredar fins que estigui tebi, afegim la mantega i ho batem tot bé amb el turmix.... (si us queda massa espès, podeu suavitzar-ho afegin-t'hi nata líquida semimuntada).

i ja podem muntar el plat amb:
  • poma granny smith
  • fruita de la passió
  • gingebre  o piña confitada
  • llima ratllada


per muntar el postre, agafem un got, i hi posem per aquest ordre:
  1. palets  o daus de poma
  2. trocets de la fruita confitada
  3. la polpa de la fruita de la passió i el suc que deixa
  4. la crema de llima
  5. el granissat de llima
  6. i la llima ratllada






Us deixo amb detalls d'una taula de Nadal...




CONTINUARÀ...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada