Balthazar es un restaurant d'aquest amb solera, de la ciutat de Nova York (una mica al que a Barcelona equivaldria Les 7 Portes, salvant es clar els anys d'història d'un i l'altre. es situat al soho, com sabeu, una de les zones mes dinàmiques i sempre al dia en quant a art, shopping i altres, d'aquesta gran ciutat. balthazar també es molt conegut gracies a la sèrie de tv Sex in the City, doncs era un dels lloc preferits de la Carrie Bradshaw per trobar-se amb les amigues per un lunch o un dinner. Balthazar es la típica Brasserie, es a dir, afrancesat, però amb la voluptuositat americana. Un lloc molt ampli, però atiborrat de taules, quasi unes a sobre les altres. taules petites al mes pur estil bistrot francès. i això si, molt, però molt sorollós (tanta taula i tan junta....) Aquí hi podrem trobar: Salade Niçoise, Brandade de Morue, Escargots with garlic butter, Steak Tartare, Onion soup gratineé entre una gran selecció de Steaks with french Fries, Ribs, Braised Lamb etc. I com no, postres de la identitat de la Crème Brûlée, Chocolate Pot de Crème, Pavlova..... tot delicíos.
jo, però, sento decepcionar-vos si us dic que no he fet rès de tot això. la meva intervenció en quant a les receptes d'aquest llibre ha estat reproduir unes POTATO GRATIN, que més que un plat, es un acompanyament. ara bé, el resultat ha estat extraordinari, gràcies sobre tot a la infusió de la crema de llet amb l'all. us explico tot plegat. Necesitarem:
5 patates
300ml de crema de llet espesa
150ml de llet
5 grans d'all
1 cullaradeta de romaní
2 cullaradetes de sal
pebre fresc molt
mantega d'herbes, o normal si no en teniu
tallem les patates en rodanxes de 1/2 cm mes o menys, o més fines també si voleu.
reservem
infusionem tots els altres ingredients, durant una 1/2 hora (menys la mantega). els alls els introduim axafats amb un ganivet solament.
colem i reservem.
agafem una safata per anar al forn, l'untem amb mantega i hi repartim una capa de patata, sobreposant les rodanxes, cubrim amb la crema, fem una segona capa, i posem més crema, i així fins al final.
posem una mica de mantega per sobre, tapem amb paper d'alumini, i enfornem per 45 minuts a uns 190 graus.
pasats aquests 45', treiem el paper, i ho deixem uns 15' més, i aquest cop posem el grill de dalt també. jo hi he posat abans una mica de parmesà ratllat per sobre.
i ja ho tindreu. realment, la infusió de la crema amb l'all li aporta tant a les patates, que pot ser un primer plat amb identitat i que de segur sorprendrar pel seu gust suau però amb molt de caràcter.
CONTINUARÀ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada