seguint amb la brioxeria anglosaxona.... quins records! els comprava en paquets de 4 al Marks&Spencer! m'encantaven!
aprofitant la meva nova adquisició... ja era hora, despres de tants anys, per fi tinc una mixer. no es la kitchenAid, (tot arribarà..), pero esta prou be....
necessitem:
escalfem la llet al foc amb la mantega fins que es fongui
a la mixer o amasadora posem la farina, el sucre, el llevat i anem afegint la llet mica en mica a velocitat baixa.
afegim l'ou, i la sal.
un cop feta, cubrim la massa amb un drap i deixem llevar 1 hora.
afegim la canyella, les sultanes i la taronja confitada i tornem a amasar.
deixem llevar 1 hora mes.
treballem la massa tot fent boles uniformes d'uns 65gr i les coloquem sobre la safata d'enfornar.
deixem reposar 1 hora mes.
pre escalfar el forn a 190º
per fer la creu, desfem farina amb llet fins obtenir una crema com una buttercream.
posem en una manega i dibuixem unes creu sobre les boles.
fornejar uns 15 o 20' fins que estiguin daurats.
deixem refredar.
desfer la mermelada amb 1 o 2 cullarades d'aigua, colar-ho, i pintar els brioxos un cop freds....
et voila!
enjoy the HotCRossBuns!
aprofitant la meva nova adquisició... ja era hora, despres de tants anys, per fi tinc una mixer. no es la kitchenAid, (tot arribarà..), pero esta prou be....
necessitem:
- 300ml llet
- 50gr mantega
- 550gr farina de força
- 1 cullaradeta de sal
- 75gr de sucre
- 1 sobre de llevat de forner
- 1 ou
- 30gr de pela de taronja escarxada o el que tingue a ma similar...
- 75gr de sultanes
- 1 cullarada canyella
- 3 cullarades melmelada taronja, o una altra...
escalfem la llet al foc amb la mantega fins que es fongui
a la mixer o amasadora posem la farina, el sucre, el llevat i anem afegint la llet mica en mica a velocitat baixa.
afegim l'ou, i la sal.
un cop feta, cubrim la massa amb un drap i deixem llevar 1 hora.
afegim la canyella, les sultanes i la taronja confitada i tornem a amasar.
deixem llevar 1 hora mes.
treballem la massa tot fent boles uniformes d'uns 65gr i les coloquem sobre la safata d'enfornar.
deixem reposar 1 hora mes.
pre escalfar el forn a 190º
per fer la creu, desfem farina amb llet fins obtenir una crema com una buttercream.
posem en una manega i dibuixem unes creu sobre les boles.
fornejar uns 15 o 20' fins que estiguin daurats.
deixem refredar.
desfer la mermelada amb 1 o 2 cullarades d'aigua, colar-ho, i pintar els brioxos un cop freds....
et voila!
enjoy the HotCRossBuns!
continuarà....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada