ara que ve nadal (si, si, ja se que encara falta) , es un dir.... en qualsevol cas, val la pena començar a practicar noves propostes culinaries.
sempre n'he volgut fer, de roscos de manteca. per que a mi, tot els dolços tradicionals, de tota la vida, els de poble, m'atrauen molt.
necessitem:
almivar
sucre per espolvorejar
barrejar tots els ingredients, fins obtenir una bona massa que no s'ens engainxi als dits.
fem talls de 1 cm de gruix i donem forma de rosco. jo amb un cilindre petit, he anat fent els forats.
possem en una safata al forn pre-escalfat a uns 200 graus, durant uns 40/50 minuts fins que estiguin daurats. retirar.
fem l'almivar, i en aquest, els banyem i seguidament els untem de sucre.
deixar refredar del tot, i ja estarà....
sempre n'he volgut fer, de roscos de manteca. per que a mi, tot els dolços tradicionals, de tota la vida, els de poble, m'atrauen molt.
necessitem:
- 250gr de manteca de porc
- 600gr de farina
- 5 cullerades de sucre
- 1 cullarada de anis estrellat maxecat
- la ralladura d'una llimona
- 1 gotet de vi blanc
- 1 ou, si fa falta per lligar be la massa
almivar
- 1 taça d'aigua
- 1 taça de sucre
sucre per espolvorejar
barrejar tots els ingredients, fins obtenir una bona massa que no s'ens engainxi als dits.
fem talls de 1 cm de gruix i donem forma de rosco. jo amb un cilindre petit, he anat fent els forats.
possem en una safata al forn pre-escalfat a uns 200 graus, durant uns 40/50 minuts fins que estiguin daurats. retirar.
fem l'almivar, i en aquest, els banyem i seguidament els untem de sucre.
deixar refredar del tot, i ja estarà....
continuarà....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada