fa unes setmanes, vaig asistir a una Master Class del xef de l'Espai Sucre, en Ricard Martinez. ens va explicar una sèrie de postres refrescants fàcils per el Nadal. i d'aquí he tret el que jo he fet, i ara us presento, per el dia de Nadal.
es una combinació en diferents textures que podriem resumir amb quatre mots:
AROMÀTIC (per la ratlladura de llima)
CRUIXENT (per el granissat de llima, la poma...)
LÀCTIC (per la crema de llima)
ÀCID (per la llima i la fruita de la passió)
de tot això va aquest postre.
interessant oi?
pel granissat de llima:
- 200gr suc de llima
- 200gr almivar fet amb 150ml aigua i 90gr de sucre
fem l'almivar. deixem refredar. afegim el suc de la llima i congelem. per tenir la textura de granissat, només cal que amb una forquilla anem rascant la superficie
per a la crema de de llima:
- 15gr de ratlladura de llima
- 4 ous
- 100gr de suc de llima
- 200gr de sucre
- 160gr de mantega
posem a coure tot ,menys la mantega, al bany maria i anem baten fins que s'espessi (queda com una crema catalana). deixem refredar fins que estigui tebi, afegim la mantega i ho batem tot bé amb el turmix.... (si us queda massa espès, podeu suavitzar-ho afegin-t'hi nata líquida semimuntada).
i ja podem muntar el plat amb:
- poma granny smith
- fruita de la passió
- gingebre o piña confitada
- llima ratllada
per muntar el postre, agafem un got, i hi posem per aquest ordre:
- palets o daus de poma
- trocets de la fruita confitada
- la polpa de la fruita de la passió i el suc que deixa
- la crema de llima
- el granissat de llima
- i la llima ratllada
Us deixo amb detalls d'una taula de Nadal...
CONTINUARÀ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada