330ml llet
100gr sucre
250ml crema de llet
6 rovells d'ou
125ml d'oli d'oliva verge extra
un polsim de sal
- batre els rovells en un bol
- en un cassó, ficar-hi la llet, amb el sucre i el polsim de sal.
- un cop a punt de bullir, afegir la mitat d'aquesta mescla als rovells batuts, molt de mica en mica. remenar-ho be.
- afegir-ho tot de nou al cassó amb la resta de la llet, i anar barrejant fins que quedi una textura com de crema catalana (menys espesa). no deixar de remenar ja que es podria tallar.
- un cop la tenim a punt, la trèiem del foc i li afegim la crema de llet. i després l'oli. remenar-ho tot molt bé.
i ja està. deixeu refredar a temperatura ambient i tot dins la Geladora i a esperar que estigui apunt.
aquest gelat el podrem acompanyar amb un glacé ja preparat de vinagre balsàmic, o de vinagre amb fruits vermells ( en venen al Carrefour), i l'adornem amb unes fulletes d'alfàbrega.
glacé de Frambuesas
també podeu fer a casa un de vinagre balsàmic amb xocolata (jo no l'he fet perquè ja no tinc temps):
230ml de vinagre balsàmic
25gr sucre
60gr de xocolata de 70%
portar a reduir en un cassó el vinagre. trigarà uns 20', fins que quedi com una salsa. fora del foc, afegir-hi el sucre i la xocolata i remenar fins que es desfaci. i ja la teniu.....
continuarà...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada