Ingredients per 3 persones:
- 6 escamarlans
- 6 gambes
- 1 sèpia grossa o xipirons, trocejats
- 250gr d'arròs de Pals
- 1 litre de fumet de peix
Sofregit:
- 2 cebes
- 2 alls
- 3 tomàquets
sal, pebre i pebre vermell dolç
Passem per la paella amb un raig d'oli els escamarlans,
gambes i sípia. Reservem.
Fem el sofregit. A la mateixa paella, tirem els alls
trocejats fins que comencin a enrossir. Afegim la ceba trinxada, i a foc molt
lent deixem coure. Al cap d'una estona, afegim el tomàquet ratllat. La ceba ha
de quedar fosca però no cremada, i tot el sofregit com si d'una melmelada es
tractes (és el secret d'aquest arròs). Aquest procés, com més llarg, més saborós...
Un cop el sofregit el tenim apunt, afegim l'arròs i el pebre dolç i ho
remenem bé. Que quedi ben lligat. Anem tirant de mica en mica el fumet que
tindrem calent, i anem remenant l'arròs que el vagi absorbint tot. Així durant
uns 15 minuts aprox que és quant el tindrem apunt. 5 minuts abans de la fí de la
cocció, hi afegim els bitxos . Amb
el foc apagat, rectifiquem de sal o pebre (no abans), tapem i deixem reposar 5 minuts més. I ja el tindrem!
CONTINUARÀ....
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada