Aixi que aquest cap de setmana que tinc visita, i no es una visita qualsevol, necessitava trobar coses a fer per poguer 'fugir' de tant en tant i trobar un espai vuit i silenciós. i aquest ha sigut la cuina. dit i fet, aquí està aquesta Tarta, que en polonés es diu: Ciasto z jablkami
ingredients:
1kg Poma Golden
1 tasa de sucre
1 tasa de farina repostaria
1 tasa semola fina de blat
mantega
per a la glaça:
150gr sucre glacé
suc d'una llimona
llet
pelem les pomes i les ratllem. reservem
en un bol, posem el sucre, la farina i la semola, i ho barregem tot
agafem el motllo untat amb mantega, i comencem a posar-hi capes del preperat sec i de poma ratllada, començant per les farines i acabant amb poma.
presionem una mica que quedi un pel compacte. posem força troços de mantega per d'amunt de la última capa de poma.
enfornem durant 40', a uns 200 graus.
mentres, fem la glaça: barregem el suc d'uns llimona amb el sucre glace, que quedi cremos. si fa falta, posar-hi unes gotes de llet.
deixem refredar la Tarta, la treiem del motllo i li escampem pel d'amunt la glaça. et Voilà! Bon apetit mes amies!!!!!
P.D:
jo entre capa i capa i he anat afegim un polsim de canyella.... el meu toc personal!
ah! i jo no ho he fet, pero te que està brutal acompanyada, tebia o freda, amb una bola de gelat de vainilla o nata muntada... es una versió diferent d'una clàsica Tatin. us sorprendrar!
CONTINUARÀ...
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada